Meet the band!

...

Sven - Rhythm guitar and lead vocals

Zoals dat hoort bij echte rockers, stond hij reeds in de middelbare school op het podium samen met boezemvriend Sammy. Na hun debuut in de Leuvense Corso, waren hun eerste optredens op de talentenjacht van het Atheneum in Leuven in de Minnepoort.

Onder verschillende groepsnamen worden zowat alle café´s van de Oude Markt platgespeeld, maar Leuven stuurt zijn muzikale zonen uit.

België werd te klein en hij emigreerde hij naar Zuid-Amerika. Met de groepen Trivial en Carpe Diem stond hij daar onder meer op het podium in Córdoba en Buenos Aires, Argentinië en in Durazno, Flores en Montevideo, in zijn thuisbasis Uruguay.

Na zeven jaar rocken in het Spaans, kwam hij in 2001 terug naar België en richtte met Sammy prompt een nieuwe band op: C4 was geboren.

Een stevige stem en dito ritmegitaar maken van hem een gedreven performer tijdens de concerten....

Sammy - Lead guitar and backing vocals

Sammy begon, in een Leuvense kelder op dertienjarige leeftijd, een groepje toen hij zijn eerste elektrische gitaar in een Fender Vibrolux plugde, naast de microfoon van zanger Sven.

Het repertoire bestond toen uitsluitend uit songs van AC/DC, vooral uit de toen pas verschenen For Those About to Rock. Deze heren wilden echt rocken! Sammy speelde intussen in tientallen formaties.

Zijn beukende gitaar speelt intussen niet meer alleen liedjes van andere groepen, maar ook een aantal eigen nummers....

Jan - Bass guitar

Jakke´s eerste stappen in de muziek moet ergens in de zomer van 1981 geweest zijn. Samen met zijn broer Paul, die aanvankelijk ook voor een gitaar en versterker zorgde, stampten ze het lokale Leuvense bandje Road 81 uit de grond.

Toen Paul, na het verlaten van Road 81, besloot om een basgitaar te kopen en een hardrock band uit Kessel-Lo nog een bassist bleek te zoeken ging Jakke ook deze uitdaging aan en vervoegde Typhoon (met Charly Verbinnen, nu in David Ronaldo & the dice).

En alsof dit nog niet volstond sloot hij zich ergens begin 1984 ook nog eens aan bij Batida Orange. Deze band, bijna uitsluitend gevormd door leerlingen van het K.A.Leuven (oa. Max Vanhaeren - Pure Bollocks en Stonewash), was oorspronkelijk bedoeld als gelegenheidsband maar bleek later de bron te zijn voor veel van Jakkes volgende bands: The Project, Working On It, Suit You, ...

Na een korte break uit de muziek, na de split van Suit You (begin 2000) en wegens gezinsuitbreiding, probeerde Jakke bij enkele andere bands (waaronder C4, toen nog naamloos) de draad opnieuw op te pikken. Gebrek aan tijd en energie noodzaakte hem echter snel de muziekplannen opnieuw op te bergen.

Nu is de tijd en de zin er terug en na een noodoproep van zijn oude makkers Sammy en Sven in de herfst van 2010 is hij terug bij C4... And ready to rock!!...

Franky ninefingers - Drums

Het drummen zit Frank in het bloed. Al geruime tijd is hij vast lid van Stonewash, de band waar ook Sammy, onze gitarist in speelt.

Een rock drummer met een strak ritme die snel mee is met onze playlist. En bovendien een aardige kerel die met zijn no-nonsense stijl een echte aanwinst is voor de groep.

Frank hielp ons al eens eerder uit de nood en was nu ook weer bereid om ons bij te staan.

Welkom bij C4 Franky!